Eivørs musik er født af kontrast. Forskellene mellem fysiske elementer, op -og nedture fra en personlig rejse og forskellige musikalske genrer samles sammen for at skabe en unik stil. Musikalsk er Eivør skaber af en mørk, fordybende og filmisk lyd, der bringer liv i de intense nordiske landskaber, et produkt af sine omgivelser. I de fjerntliggende og tyndt befolkede Færøerne fører sammenstødet mellem vild og rolig en antagonistisk tråd gennem hendes viscerale kompositioner. 

Det seneste resultat af denne proces er det nye album SEGL, der udkommer den 18. september. 

Det handler om at navigere mellem glatte og ujævne kanter i livet. Du skal hejse dit segl for at bevæge dig, men kan ikke rette vinden.”
Leonard Cohen og Massive Attack udnævnes som primære indflydelser for dette album sammen med traditionel jazz og folkemusik samt en mere uklar inspiration i Inuit halssang.

De livlige og til tider abstrakte billeder, hun maler med sin musik og sin magtfulde stemme, har ført til kommissioner til at skrive musik til højprofilerede tv-serier – nemlig flagskibets BBC / Netflix-show ‘The Last Kingdom’, som hun co-skrev partituret for samt en annonce for HBOs ‘Game of Thrones’.

Dette har hævet hendes profil og hjulpet de allerede voksende niveauer af international anerkendelse og cementeret hendes status som en af de mest betydningsfulde kunstnere i Norden. Det har også spillet en rolle i udvidelsen af hendes fan-base, da hun bemærker: ”Jeg elsker at kigge ud i mit publikum og se hipstere og bedstemødre og goth-børn og metalfreaks uden vægge imellem os”.

Eivør

Watch Eivør

Guldimund

Watch Guldimund

Bag Guldimund står 30-årige Asger Nordtorp Pedersen der var sangskriver, bassistog medforsanger på TÅRN’s debutalbum ”Ud Ad Mit Vindue” (2016), og som igennem flere år var medlem af Blaue Blume som bassist og medsangskriver af deres seneste album ”Bell of Wool” (2019) samt EP’en ‘Sobs (2017). Han har nu helliget sit virke til Guldimund, der oprindeligt tog sin begyndelse i 2016. Som navnet antyder, trækkes der hos Guldimund tråde til den danske sangskat. Asger sang som barn i drengekor, og hans indie-folkede univers har en umiskendelig skandinavisk tone.